96 17 89 89

Thisted
Industrivej 39
DK-7700 Thisted

Mathias vandt VM-bronze

Vores autolakerer, Mathias Frimor, vandt bronze ved World Skills. Og derudover blev han nr. 1 blandt alle de danske deltagere!

 

Det er vi meget stolte af, og vi ønsker ham stort tillykke!

 

Dette er skrevet af Kirstine B. Storgaard - LAKexperten A/S 

Søndag d. 7. juli vandt han bronze ved Worlds Skills og blev samtidig kåret som den bedste danske deltager. Tirsdag d. 9. juli var Mathias Frimor, LAKexperten Thisted – 3N Lakering tilbage på hjemmebanen i Thy og klar til leverer kvalitet i verdens klasse til kunderne.

 

Stor oplevelse
-Det har været en helt vildt stor oplevelse!
Meget nærmere kan den unge talentfulde autolakerer ikke komme det, når han skal beskrive sin tur til Leipzig. Tilbage i vante omgivelser på værkstedet i Thisted vil han nu bruge sommeren på, at fordøje alle de indtryk han fik sig hjem - inklusive det faktum at han faktisk er verdens 3. autolakere under 23.

Op- og nedture
De fire dage selve konkurrencen varede, bød på både op- og nedture. 
- Efter første dag var jeg klar til pakke sammen. Jeg var ikke tilfreds og var samtidig lidt uheldig. Der havde jeg det sådan, at så kunne det også bare være lige meget, fortæller Mathias. Han forsætter:
- Men selvfølgeligt kæmper man videre - det er det eneste der er at gøre. 
Konkurrencen var hård og det samme var dommerne. Faktisk følte Mathias sig på et tidspunkt så uretfærdigt behandlet, at han sammen med sin træner overvejede at nedlægge protest.

En mand gør det ikke alene
Selvom Mathias er alene i konkurrencen, kan han ikke alene tage æren for det gode resultat. På værkstedet har kolleger taget en ekstra tørn for at lukke huller, når Mathias har været væk  til træning og på hjemmefronten har kæresten Pia lidt større afsavn end ellers. Til at svinge pisken under træningen har han haft et rigtigt godt samarbejde med Jens Søndergaard fra Silkeborg Tekniske Skole. Det kræver sit – og så lige noget ekstra, når man vil helt til tops.

Mål om medaljer
Og helt til tops det ville den beskedne thybo. ALlerede inden afrejse havde han bestemt sig for, at han gik efter at få en medalje med hjem - også selv om han godt vidste det ville blive svært.
- Konkurrencen er hård. Nogle af deltagerne træner på fuld tid et helt år op til konkurrencen, mens jeg jo har haft mit arbejde at passe samtidig med træning, fortæller Mathias. Hans arbejdsgiver og indehaver af LAKexperten Thisted - 3N Lakering Morten F. Nielsen mener at Mathias er et godt eksempel på, at træning ikke gør det alene:
- Mathias har ikke kun trænet med World Skills for øje, han har også sin faglige stolthed i det daglige arbejde. Han er engageret og passioneret omkring sit arbejde, og har altid været det. Han slutter:
- Han har aldrig lagt skjul på, at det her vil han - og det skal være i orden!

 

Se artiklen i nordjyske her

"3N Lakering er garant for en høj kvalitet i opgaveløsningen, og de følger opgaverne til dørs lige fra udførelsen af de bestilte overfladebehandlinger til sikker emballering af de færdige produkter" Værkfører, Jørgen Knakkergård